Wie zijn wij

Boksen op Recept is een samenwerkingsverband tussen Weerbaarheidscentrum Mental Progress en Boksteam Assen.
Het is opgezet voor mensen die niet bij reguliere sportverenigingen kunnen deelnemen vanwege fysieke of mentale beperking. Bij boksen op recept wordt extra aandacht besteed aan mentale en fysieke belastbaarheid en het sociale aspect bij het samen trainen. Boksen op recept is laagdrempelig en voor iedereen te doen.  

Naast het boksen is er ook ruimte voor andere spelvormen met veel aandacht voor teamgeest en plezier. 

De trainingen staan onder leiding van Johann Talens.
Johann is zeer ervaren in het begeleiden van mensen, zowel jeugd als volwassenen.
Naast zijn werkzaamheden als hulpverlener op het gebied van weerbaarheid, agressie en emotieregulatie heeft hij ook zijn sporen verdiend in de bokssport

Als trainer coach van Boxing Academy Assen (Boksteam Assen) traint hij jeugd en volwassenen, recreanten en wedstrijdboksers. Ook was Johann een aantal jaren trainer coach van Team NL, jeugdteam -19 in het Olympisch trainingscomplex Papendal.

Johann is opgenomen in het landelijk kwaliteitsregister van ervaren en gekwalificeeerde trainer coaches van Kenniscentrum Sport, NOC NSF

FIGHT RIGHT KEURMERK

We zijn onderscheiden met het Fight Right Keurmerk
De populariteit van vechtsporten neemt de laatste jaren ongekend toe.Vechtsport heeft daarnaast een grote potentie om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s.

De afgelopen jaren is dat bewezen door de zeer positieve resulaten in landelijke vechtsportprojecten en onderzoeken.
Toch is het imago nog niet per definitie positief.
Voor clubs is het daarom belangrijk zich transparant te onderscheiden als kwaliteitsvol, professioneel en maatschappelijk betrokken.

Fight Richt Keurmerk NIVM Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij

Een herkenbaar en onderscheidend keurmerk.
nederland ziet en ervaart zo dat in de club vechtsport op een veilige en verantwoorde wijze wordt gegeven binnen een goed pedagogisch klimaat en waar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke plek heeft.
Het keurmerk zet de club tegelijk in de aandacht en daardoor wint het aan maatschappelijke kracht.